sliderfoto

Blog

De laatste Blog van Alexander Business Plaza.


Achterover leunend de file voorbij

Zoals u waarschijnlijk bekend, wordt er gewerkt aan de N210, de C.G. Roosweg, de Nieuwe Tiendweg en de Industrieweg. Ook wel de Grote Kruising genoemd. Uit analyses die De Verkeersonderneming uitvoert, blijkt dat degene die over de Grote Kruising rijden onder andere werken in Capelle en Krimpen aan den IJssel, de Krimpenerwaard en Rotterdam. Kortom: er komt een hoop verkeer over de kruising.

Eén van de mogelijkheden die u uw medewerkers die toch op locatie moeten komen, kunt bieden, is het gratis gebruik maken van het openbaar vervoer voor vier weken lang.

Meer medewerkers op de fiets?

De gemeente Rotterdam breidt het aantal stallingsmogelijkheden voor de fiets uit. De gemeente denkt dat er in de komende tien jaar misschien wel 60.000 extra plekken nodig zijn. Als het stallen van de fiets makkelijker wordt in Rotterdam, gaan er dan bij u ook meer medewerkers op de fiets?

Hoe zit dat? De onbelaste vergoeding voor vaste reiskosten?

Goed nieuws! De onbelaste vergoeding voor vaste reiskosten wordt verlengd tot 1 juli 2021. Dat is heel prettig, want als werkgever moet je een hoop regelen als je precies moet gaan vergoeden wat uw medewerkers reizen. Bij De Verkeersonderneming werken we aan een uitgebreid informatiepakket waarin precies uitgelegd staat hoe dit straks werkt. In dit artikel zijn alvast de belangrijkste punten opgenomen.

Stimuleer de lokale economie!

Als je dat tegen ondernemers zegt is het antwoord altijd “Ja natuurlijk dat wil ik wel, als het maar concurrerend is qua prijs”. De volgende vraag is dan “probeer je het weleens uit? Antwoord is dan vaak “Nee, ik heb er eigenlijk al een leverancier voor die buiten Rotterdam Prins Alexander zit”. Begrijpelijk antwoord waar niet veel op valt te dingen, behalve dan als je wilt dat de lokale economie verbeterd wordt.