Skip to main content

Wist u dat….

Auteur: De Haij en van der Wende Advocaten

Een ontslag op staande voet toch kan betekenen dat u een transitievergoeding aan de werknemer moet betalen? Waarom? In sommige gevallen heeft de werknemer niet ernstig verwijtbaar gehandeld, omdat het gedrag van de werknemer is veroorzaakt door bijvoorbeeld een verslaving.

Bij de kantonrechter in Arnhem speelde de vraag of de werknemer in de periode voorafgaand aan zijn ontslag op staande voet verslaafd was aan Cocaïne en seks én of sprake was van zodanige verslavingen (ook ten aanzien van zijn Ketamineverslaving) dat hij niet langer in staat was om zijn wil te bepalen en daarmee dus geen weerstand kon bieden aan zijn gedragingen (het halen van drugs met de bedrijfsauto en bellen van sekslijnen) die hebben geleid tot het ontslag op staande voet. Voor de beantwoording van die vraag wil de rechter een verslavingsdeskundige benoemen. Het antwoord laat dus nog even op zich wachten.

Kortom: een verslaving hoeft een ontslag op staande voet niet in de weg te staan, maar het kan wel betekenen dat alsnog een transitievergoeding moet worden betaald.

Lees de uitspraak hier.

Juridisch advies

Themapartner

De Haij & Van der Wende is een gespecialiseerd, commercieel advocatenkantoor, gevestigd in Capelle aan den IJssel onder de rook van Rotterdam. We werken voornamelijk voor ondernemingen en (non-profit) organisaties. We adviseren cliënten op het gebied van arbeidsrecht, ondernemingsrecht, vastgoedrecht en ruimtelijke ordeningszaken.

Heeft u vragen over dit artikel of wilt u eens met onze Themapartner van gedachten wisselen?