Noodverordening in regio Rijnmond van kracht

Gepubliceerd op: maandag 30 maart 2020 | 14:21

Op 26 maart 2020 heeft Ahmed Aboutaleb, de voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, de noodverordening afgekondigd. Zowel de politie als de handhavers van de gemeenten kunnen hiermee optreden als de regels om het coronavirus te bestrijden niet worden nageleefd.
De Rijksoverheid heeft op 23 maart 2020 aanvullende en aangescherpte maatregelen getroffen ter bestrijding van het Corona-virus. Deze zijn gericht op evenementen en samenkomsten. Ook vraagt de Rijksoverheid de burgers om zoveel mogelijk thuis te blijven, altijd afstand van anderen (minimaal 1,5 meter) te houden en sociale activiteiten en groepen mensen te vermijden.

Met de noodverordening "Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond 26 maart 2020" geeft de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond vorm aan de aangekondigde maatregelen vanuit de Rijksoverheid voor de regio. Zowel politie als de gemeenten (in naam van het lokale bestuur) kan organisatoren en ondernemers aanspreken op het niet naleven van de verordening.
Lees de volledige tekst van de noodverordening

Deze verordening is geldig in alle gemeenten die horen tot de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. Dit zijn: Rotterdam, Nissewaard, Albrandswaard, Barendrecht, Brielle,Capelle aan den IJssel, Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland, Maassluis, Ridderkerk, Schiedam, Vlaardingen en Westvoorne.

Aanwijzingsbesluit noodverordening COVID-19
Het aanwijzingsbesluit zoals deze op 17 maart jl. is vastgesteld door de voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond blijft ook op deze noodverordening van toepassing.
Hiermee zijn ook alle bijzondere opsporingsambtenaren (BOA’s) van alle gemeenten bevoegd per heden op te treden ter uitvoering van de noodverordening.
Lees het aanwijzingsbesluit.

Alexander Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Business Plaza Nederland biedt met Alexander Business Plaza alle ondernemers uit de regio Rotterdam-Alexander een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL