Bonte en Rotmans in gesprek met Alex Energie

Gepubliceerd op: maandag 27 januari 2020 | 16:03

Bonte en Rotmans in gesprek met Alex Energie

Tijdens de Energiemarkt op 3 februari ’s-avonds in het Techniek College - ROC Zadkine (Prins Alexanderlaan 55) zullen wethouder Arno Bonte en professor Jan Rotmans in gesprek gaan met Alex Energie. Onderwerp: hoe kunnen bewoners een actieve rol oppakken om van het aardgas af te komen?

Een enthousiaste groep inwoners uit Prins Alexander heeft onder de naam ‘Alex Energie’ zelf het initiatief genomen voor deze avond. Hier worden bewoners de kans geboden om in actie te komen op het gebied van energie. Er is informatie en aanmeldmogelijkheden over warmtescans, zonnepanelen, energiecoach en gezamenlijke buurtactie. Ook worden er pannenkoeken gebakken op een inductiekookplaat. Wethouder Arno Bonte is de hele avond aanwezig om vragen van bewoners te beantwoorden.

Onder leiding van de Rotterdamse Floor Cornelisse zullen gesprekken worden gevoerd met initiatiefnemer Donald van den Akker, wethouder Arno Bonte, professor Jan Rotmans en Zadkine-voorzitter Philippe Raets.

Jan Rotmans geniet internationale bekendheid als transitie professor. Wat minder bekend is, is dat Jan is opgegroeid in Prins Alexander, op een steenworp afstand van de locatie waar deze avond wordt georganiseerd. Hij heeft als geen ander deze wijk en de wereld er omheen zien veranderen.

Naast de stands en sprekers zijn er nog tal van andere organisaties die zich zullen presenteren deze avond. Ook is er muziek en zal Circus Rotjeknor de avond opfleuren met haar kunsten.

Praktisch: inloop tussen 19.30 uur en 21.30 uur. Adres: Prins Alexanderlaan 55, Rotterdam Alexander.

Alexander Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Business Plaza Nederland biedt met Alexander Business Plaza alle ondernemers uit de regio Rotterdam-Alexander een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL