Skip to main content

Vergoeding voor afgelaste evenementen met SEG22

Gepubliceerd op: woensdag 05 oktober 2022 | 10:02

Was u eerder dit jaar de organisator van een evenement? En ging dit niet door vanwege een evenementenverbod door de Rijksoverheid door de coronamaatregelen? Daar komt u mogelijk in aanmerking voor een tegemoetkoming: de Subsidieregeling Evenementengarantie 2022 (SEG22) is open. U heeft tot 28 december 2022 17:00 om uw aanvraag in te dienen.

SEG22 vergoedt een deel van de kosten als uw evenement is afgelast vanwege een evenementenverbod van de Rijksoverheid. U heeft recht op SEG22 als de startdatum van uw afgelaste evenement viel in de periode 1 januari tot en met 8 maart.

Komt u in aanmerking voor SEG22?
Wanneer komt u in aanmerking voor een vergoeding? SEG22 vergoedt de kosten als uw evenement niet doorging door een evenementenverbod van de Rijksoverheid. Het gaat om evenementen die bestemd waren voor publiek en maximaal 14 dagen duurden. De kosten waarvoor u subsidie aanvraagt moeten ten minste € 2.500 bedragen. 

Hoeveel subsidie kunt u krijgen?
Maximaal 90% van de gemaakte kosten. Voor het resterende bedrag kunt u een lening afsluiten. Daarover betaalt u jaarlijks 2% rente. Niet voor al uw uitgaven kunt u SEG22-subsidie aanvragen. Vaste kosten, zoals loonkosten of de huur van een bedrijfspand, worden niet vergoed.

Meer weten?
Subsidieregeling Evenementengarantie 2022 (SEG22)