Blog: Waar werk jij?

Nu de Covid-19 maatregelen steeds verder versoepelen, doen de ochtend- en avondspits langzaam maar zeker hun herintrede. Veel wegen zitten qua aantal voertuigen alweer bijna op het oude niveau. En dat terwijl we een jaar lang hebben kunnen oefenen op het niet op locatie hoeven werken als het niet echt noodzakelijk was.

Misschien verbaast het u dat het al weer zo druk is op de weg. Uit gesprekken met werkgevers blijkt in ieder geval een heel wisselend beeld. Waar de ene er voor kiest het aan de verantwoordelijkheid van de medewerkers over te laten, kiest de ander voor een heel vastomlijnd beleid. Waar de ene werkgever kiest voor zoveel mogelijk dagen thuis, zegt de ander: zodra corona voorbij is, komt iedereen maar weer naar kantoor.

Ondersteuning voor werkgevers
Om werkgevers hiermee te helpen is De Verkeersonderneming de actie: ‘Waar werk jij?’ gestart. Deze heeft als doel organisaties en medewerkers aan te sporen tot het maken van beleid rond hybride werken. Werkgevers kunnen ondersteuning bij krijgen met onder andere advies, thuiswerkplekscans, zelfmotivatieworkshops, e-learnings en toolboxen. Organisaties die al bezig zijn, komen in aanmerking voor een bronzen, zilveren of gouden award.

Hybride werken in Zuid-Holland
Hybride werken is eigenlijk niets anders dan plaatsonafhankelijk werken. Met hybride werken stappen werkgevers en medewerkers af van het ‘ouderwetse’ fulltime op kantoor werken, maar maken zij samen een plan en beleid dat vrijheid en flexibiliteit geeft aan zowel de medewerker als de werkgever. Als iets ons in 2020 en 2021 heeft geleerd, dan is het wel dat de meeste mensen prima thuis kunnen werken en medewerkers thuis zelfs productiever zijn dan op kantoor. Het was voor velen even schakelen, maar inmiddels hebben de meesten van hen de faciliteiten goed op orde en kunnen ze overal werken waar ze hun laptop neerzetten.

Verdient u een bronzen, zilveren of gouden award?
Misschien heeft u al best wat beleid gemaakt. En verdient u wel een bronzen, zilveren of gouden award. Door de test in te vullen op de Ways2Go pagina die hier speciaal voor is ingericht, weet u het binnen enkele minuten: https://ways2go.nl/nl/waarwerkjij

Vragen hierover? Neem contact op met Mobiliteitsmakelaar van De Verkeersonderneming Elske van de Fliert: 06-18690896 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alexander Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Business Plaza Nederland biedt met Alexander Business Plaza alle ondernemers uit de regio Rotterdam-Alexander een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL